Logo Vereniging van Vrienden van Modern Glas
                   
Home Over ons Nieuws Agenda Fjoezzz Activiteiten Aanmelden Contact Links Nationaal Glasmuseum
       
  Atelierbezoeken
   
    Archief atelierbezoeken
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
     
 
 

Verslag atelierbezoek IKA

 
Op een zonnige zaterdagmiddag zijn wij zeer hartelijk ontvangen door docenten en studenten van het IKA. Het IKA is een opleidingsinstituut waar men les kan volgen op het gebied van boekbinden, edelsmeden, keramiek, fotografie en glaskunst. Wij kwamen natuurlijk voor de glaskunst. De glasafdeling bestaat al 31 jaar en is internationaal gerenommeerd en de bakermat van de hedendaagse glaskunst in België maar in toenemende mate ook voor Nederland. De opleiding duurt 5 tot 7 jaar en kent geen speciale toelatingseisen. Motivatie is een belangrijke eis en men vraagt van de student vooral zin te hebben om te ontdekken wat er allemaal met glas mogelijk is. De studenten krijgen zowel technische als artistieke begeleiding. In Fjoezzz 2016/2 hebt u al uitgebreid kennis kunnen maken met de acht kunstenaars, waarvan vijf uit Nederland.
In Museum Hof van Busleyden hadden ze een expositie van hun (eindexamen)werk samengesteld. Toen de groep atelierbezoekers de expositieruimte binnentrad, waren de oh’s en het ‘wauw wat mooi’ van alle kanten te horen. Bij elke kunstenaar werd even stilgehouden zodat ze iets over hun werk konden vertellen en onze vragen beantwoorden. Men heeft ons weer laten kennismaken met de vele facetten van de glaskunst. Het was een levendig geheel.
In het IKA-gebouw zelf konden we tijdens ons bezoek ook kennis maken met de objecten van de studenten van de verschillende leerjaren. Ook waren er demonstraties glasblazen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.ikamechelen.be
 

 
We hebben zeer van dit atelierbezoek genoten,
Renée Jansen-Schulz