Home Over ons Nieuws Agenda Glas/Fjoezzz Activiteiten Aanmelden Contact Links Nationaal Glasmuseum
       
  Activiteiten introductie
   
  Bernardine de Neeveprijs
    PDF met artikel uit glas 3 betreffende de BdN prijs
   
    Archief Bernardiene de Neeveprijs
   
  Lustrumvieringen
   
  Winkel
   
  Vraag en aanbod
   
  Ledenobjecten
   
  Atelierbezoek
   
  Incidentele activiteiten
   
   
   
 
Inschrijving verlengt: Inzendingen moeten uiterlijk 1 juli 2020 om 23.00 uur binnen zijn
 
Bernardine de Neeve-prijs 2020-2021
Ambacht als aanjager van vernieuwing
 
     

De 9e Bernardine de Neeveprijs gaat naar een volgende fase. De geselecteerden zijn bekend.

Er zijn 30 inzendingen voor Bernardine de Neeve-prijs binnengekomen, waarvan 23 vrouwen.
We hebben naast de aankondiging in GLAS ook nog een advertentie geplaatst in BK informatie. De inzendtermijn was verlengd tot 1 juli. De Corona- regels spelen ons nog steeds danig parten, zodat is besloten om voor de eerste jury ronde een schriftelijke selectie te maken. Aan de jury is gevraagd om een eerste selectie van 15 kandidaten te maken, waarbij de eerste 10 worden opgenomen in de tentoonstelling. Uiteindelijk heeft dit geleid tot 11 geselecteerden, waarvan 9 vrouwen.
Daar de Glas- en Keramiekbeurs in Leerdam (6,7 en 8 november) dit jaar niet doorgaat wordt de tentoonstelling nu gehouden in Nationaal Glasmuseum in Leerdam. Ellen Brouwers, Anne Buscher, Paul Funcken, Carl Hees, Krista Israel, Sanja Medic, Barbara Nanning, Judith Roux, Jenny Ritzenhoff, Nataliya Vladichkoo en Elke van Werde zullen hun werk van 6 november 2020 t/m 3 januari presenteren.

 
     

Tijdens deze tentoonstelling kiest dezelfde jury maximaal drie genomineerden om nieuw werk te maken voor de definitieve keuze. De genomineerden krijgen ieder een bijdrage van € 2000,- voor het maken van dat werk. In september 2021 presenteren de genomineerden zich met dit nieuwe werk, aangevuld met oudere werken, in Museum JAN in Amstelveen. Tijdens die tentoonstelling wijst de jury de winnaar van de Bernardine de Neeve-prijs 2021 aan. De winnaar ontvangt een cheque van € 5000,-.
Helaas werden dit keer ook niet alle inzendingen geselecteerd voor deelname aan de prijs, maar mijn advies voor degenen die niet geselecteerd zijn is, om het niet persoonlijk op te vatten, door te gaan met het maken van je eigen werk, blijven zoeken naar mogelijkheden, en als dat niet lukt, je eigen mogelijkheden creëren. Uiteindelijk kan er maar één winnaar zijn. Als architect en kunstenaar weet ik maar al te goed hoe lastig het is om je werk te laten beoordelen door een jury”.

Mvg
Han de Kluijver
Vz jury