Home Over ons Nieuws Agenda Glas/Fjoezzz Activiteiten Aanmelden Contact Links Nationaal Glasmuseum
       
  Activiteiten introduktie
   
  Bernardine de Neeveprijs
   
  Lustrumvieringen
   
  Winkel
   
  Vraag en aanbod
   
  Ledenobjecten
   
  Atelierbezoek
   
  Incidentele activiteiten
 
 
 
Activiteiten
De vereniging ontplooit veel activiteiten voor de glasliefhebber. Ook richten wij ons op de kunstenaars en galeriehouders door actief de glaskunst te stimuleren. Hieronder vindt u een overzicht van wat wij doen:
 
Bernardine de Neeveprijs
Deze 3 jaarlijkse stimuleringsprijs – die genoemd is naar de toenmalige hoofdcurator van het museum Boymans van Beuningen en tevens één van de oprichters van onze vereniging - wordt toegekend aan een veel belovende kunstenaar.
 
Atelierbezoek
Per jaar wordt een aantal atelierbezoeken afgelegd, bij glaskunstenaars die met diverse technieken werken. We gaan in kleine groepjes, zodat u veel informatie opdoet. In ieder geval wordt er jaarlijks een bezoek gebracht aan de kunstenaar die het ledenobject heeft vervaardigd. Kijk hier voor de komende bezoek (en)
 
Vraag en Aanbod
Als u iets zoekt dat ontbreekt in uw collectie, of als u een object wilt afstaan aan één van uw mede-leden, dan kunt u hier gratis een advertentie laten opnemen. Neem contact op met onze webmaster.
 
Lustrumvieringen
In 2016 vierden we ons 30 jarig bestaan weer met diverse activiteiten. Lezingen, blaas workshops waarin we, met leden (professionals en in de vorm van kennismakings workshops) werkten aan de installatie van Koen VanMechelen, kerstballen blazen etc.
 
 
 
Ledenobject
Elk jaar kiest een commissie een kunstenaar die – exclusief voor onze leden – een glasobject gaat maken. Er worden niet meer objecten gemaakt dan dat er inschrijvingen zijn. De objecten worden tegen relatief lage prijzen aangeboden. Zo kunt u in het bezit komen van een collectie objecten van bekende kunstenaars. De aankondigingen leest u in ons blad Fjoezzz of op deze site.
 
Winkel
Wij hebben een gelimiteerde voorraad van in het verleden gepubliceerde uitgaven, die wij te koop aanbieden aan onze leden. U kunt deze bestellen door een mailtje te sturen aan onze secretaris.