Algemene Ledenvergadering

De Algemene Ledenvergadering (ALV) / Ledendag komt tweemaal per jaar bij elkaar en wordt gecombineerd met een of meerdere lezingen, rondleidingen of bezoek aan een tentoonstelling.

Onze jaarverslagen, financiele jaarverslagen, begrotingen e.d. kunt u vinden bij de bestuurlijke documenten >>.

Aankomende ALV:
De najaarsvergadering is gepland op 31 oktober 2021 te Leerdam. We hopen er dan weer een echte ledendag van te kunnen maken.
nadere informatie kunt u tegemoet zien medio oktober.

Recente ALV’s:
– Najaarsvergadering 2020.
De algemene vergadering waarin o.a. de jaarstukken 2019 en de begroting 2021 zijn besproken vond digitaal plaats op 22 november.

– Najaarsvergadering 2019: Anningahof te Zwolle, prestentatie Rietveld 50 jaar Glasafdeling, zie voor het verslag bij de bestuurlijke documenten >>
– Voorjaarsvergadering 2019: Chihuly in het Groninger Museum
– Etc.

Lees meer over de andere activiteiten van VVMG.
Een overzicht van onze aankomende activiteiten vindt u op de nieuwspagina en in de agenda.

1
2
3
4
5
6
7
7a
8
9
10
11
12
14
16
17
19
18
20
previous arrow
next arrow
1
2
3
4
5
6
7
7a
8
9
10
11
12
14
16
17
19
18
20
previous arrow
next arrow

Presentatie over 50 jaar Rietveld Academie en de expositie op de Anningahof door Marie de Bruyn.
(Zie voor uitgebreide tekst artikel in GLAS 2019/3)

Een korte terugblik op het ontstaan van de glasafdeling van de Rietveld-academie. Opgericht door Sybren Valkema. Tot bloei gebracht door o.a. Richard Meitner. Achttien jaar geleden bedreigd met sluiting. De afdeling is door bevlogen mensen overeind gehouden.
De glasafdeling wordt nu geleid door Jens Pfeifer, vanuit eenzelfde visie als voorgangers: uitgaand van hedendaagse kunst. Glas is een medium om kunst te maken. Het materiaal is ook een kennisdrager. Glas is niet uniek in gebruik door kunstenaar, maar heel bruikbaar.

In de expositie in de beeldentuin zijn de verschillende vormen om met glas te werken te zien.
Binnen Rietveld – expositie ligt het accent op de verscheidenheid van het materiaal glas. Het betreft werken die uit de studenten zelf voortkomen. Dus er zijn geen strikte aanpassingen, beperkingen. De beelden zijn divers en experimenteel.
Mevrouw de Bruyn vraagt ook aandacht voor de extra informatie en andere exposities te vinden op de website van de Rietveld academie.
Na deze inleiding volgt een rondleiding (met uitleg door Marie) in de beeldentuin.

Bent u nog geen lid maar is uw interesse gewekt?
Vanaf slechts € 60 per jaar wordt u nu lid van de Vereniging van Vrienden van Modern Glas, ontvangt u ons kwartaalblad én kunt u deelnemen aan al onze activiteiten.
Hier leest u meer over onze lidmaatschappen.