De commissie atelierbezoeken nodigt belangstellenden uit voor een bezoek aan:

Atelierbezoek aan de Laurenskerk

Atelierbezoek aan de Laurenskerk in Rotterdam met lezing van Jan-Hein Stiphout

Op 18 juni heeft de vereniging van Modern Glas een atelierbezoek gepland aan de Laurenskerk in Rotterdam. In deze kerk heeft Jan-Hein Stiphout, samen met Stef Hagemeijer het herdenkingsraam ‘Vrede en Verzoening’ gerealiseerd. Het ontwerp voor dit raam is van Janneke Viegers. Het raam is gerealiseerd door het toepassen van een nieuwe glasbewerkingstechniek. In Glas 21/3 heeft u meer kunnen lezen over dit project.

De bijeenkomst vindt plaats op 18 juni 2022. De aanvang van de lezing van Jan-Hein is om 11:00 uur. Vanaf 10:30 kunt u binnenlopen.

De Laurens kerk is gevestigd in het centrum van Rotterdam, Grotekerkplein 27.

 

 

 

 

Janneke Viegers, Herdenkingsraam Vrede & Verzoening in de Laurenskerk, 2021; glaskrummel-techniek; 950 x 350 cm.

Uitvoering raam Stef Hagemeijer en JanHein van Stiphout >>

Angenelle Thijssen

Angenelle Thijssen op zaterdag 17 september om 13.00 uur in IJsselstein (UT)

Angenelle werkt in de glasfusing-techniek. Zij gebruikt hiervoor de lagen-techniek waarbij zij gekleurd glas mengt alsof het de verftonen op haar schilderijen zijn. Haar werk kenmerkt zich door helderheid, kleur en oog voor detail. In Fjoezz 2014-2 is een interview met haar verschenen.

Angenelle zal tijdens het bezoek haar werkwijze toelichten. Aansluitend volgt een korte wandeling door het stadje IJsselstein waar op twee locaties groter werk van Angenelle te zien is.

Marjan Smit

Marjan Smit op zaterdag 29 oktober om 14.00 uur in Stad aan het Haringvliet (Z-H)

Marjan zal ons meenemen in de wereld van haar sprookjesachtige objecten. Centraal in het werk van Marjan staat de sand-casting techniek. Op geheel eigenwijze creëert zij in elk object een fantasiewereld door het toevoegen van kleine elementen tijdens het gietproces, dat plaatsvindt in Lommel (BE). Marjan maakt tevens subtiel werk aan de brander waarmee zij haar sand-casting objecten verrijkt. In GLAS 2018-3 is een artikel over het ledenobject te lezen dat zij maakte voor de vereniging. Marjan zal tijdens het bezoek haar werk toelichten, een demonstratie geven aan de brander en een film tonen van het gietproces.

Voor beide ateliers geldt dat deze alleen bereikbaar zijn via een trap.
Opgave voor de atelierbezoeken is mogelijk door een email te sturen naar atelierbezoeken.vvmg@gmail.com o.v.v. uw naam en aantal personen.
Na opgave volgt bericht. 

Bent u nog geen lid maar is uw interesse gewekt?
Vanaf slechts € 60 per jaar wordt u nu lid van de Vereniging van Vrienden van Modern Glas, ontvangt u ons kwartaalblad én kunt u deelnemen aan al onze activiteiten.
Hier leest u meer over onze lidmaatschappen.