Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Glas in Beeld – Rietveld Paviljoen Amersfoort

25 november 2023 @ 00:00 - 7 januari 2024 @ 00:00

Hedendaagse glaskunst is nog steeds de relatief onbekende binnen de beeldende kunst en het grote publiek. Tijdens de cross-over expositie Glas in Beeld brengen fotografen het ambacht en de kunstenaar achter de hedendaagse glaskunst in beeld, ieder in hun eigen stijl. Met deze expositie – alsmede lezingen en korte workshops – belichten we de achtergrond en creëren daarmee een andere bewustwording over hedendaagse glaskunst. Met deze expositie willen we een breed publiek kennis laten maken met glaskunst, het ambacht dat erachter schuilgaat en haar makers.
Voor deze expositie zijn 15 in Nederland gevestigde kunstenaars die glas als hun hoofdmedium hebben, en 15 fotografen uitgenodigd. Door deze heel verschillende disciplines aan elkaar te koppelen, ontstaan er 15 projecten binnen de expositie die het werkproces van de glaskunstenaars centraal stelt en waar de stijl van de fotograaf in beeld komt.

Deelnemende glaskunstenaars zijn: Albert Seubring, Marc Baredda, Ida Scheijgrond, Sacha Brienesse, Jacky Geurts, Zuheir Alkazzaz, Josja Schepman, Geir Nustad, Maurice la Rooij, Marieke Peters, Paul Funcken, Titia Felderhof, Carl van Hees, Jan Hooghiemstra en Krista Israel.

Gegevens

Begin:
november 25 @ 00:00
Einde:
7 januari 2024 @ 00:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,
Site:
https://www.033fotostad.com/exposities/

Locatie

Rietveld Paviljoen
Amersfoort, Nederland + Google Maps

Items voor de agenda of informatie over tentoonstellingen en glasgerelateerde evenementen via dit formulier doorgeven. De VvMG behoudt het recht om de informatie redactioneel te bewerken en bepaalt of het aangemelde evenement wordt opgenomen in de agenda.