Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Glasmuseum Charleroi (vaste collectie)

31 december 2022 - 31 december 2025

Het Glasmuseum van Charleroi, ontstaan uit een gezamenlijk streven van de Federatie van de Glasindustrie en de Stad Charleroi wordt gekenmerkt door een bijzonder specifiek karakter in Wallonië. Deze ontmoetingsplaats bij uitstek tussen het verleden en de toekomst van het glas als materiaal, is ook het levend geheugen van de geschiedenis van het glas in Wallonië, waarvan de rijkdom een integraal onderdeel is van de identiteit van de regio. Deze geschiedenis niet enkel bewaren maar ook opwaarderen zijn de belangrijkste taken van de instelling.

Het Glasmuseum beslaat een oppervlakte van 400 vierkante meter in de vroegere lampenzaal van de steenkoolmijn Le Bois du Cazier, waarvan de architecten de originele kenmerken wisten te bewaren. Een glazen bijgebouw voltooit het geheel. Dankzij een mezzanine kan het oppervlak gesplitst worden om het decor te optimaliseren. Zijn naar de buitenwereld geopende architectuur, die de eerbied voor het bestaande niet uit het oog verliest, speelt met de transparantie en de schittering van het glas en draagt zo bij tot de coherente integratie in de site. Zo kreeg het Glasmuseum een nieuw onderkomen, waar het zijn projecten en activiteiten sedert 2007 verder uitbouwt.

Gegevens

Begin:
31 december 2022
Einde:
31 december 2025
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://charleroi-museum.be/nl/post-3961/

Locatie

Glasmuseum Charleroi
Marcinelle, België + Google Maps

Items voor de agenda of informatie over tentoonstellingen en glasgerelateerde evenementen via dit formulier doorgeven. De VvMG behoudt het recht om de informatie redactioneel te bewerken en bepaalt of het aangemelde evenement wordt opgenomen in de agenda.