Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Glasmuseum en Glasblazerij Leerdam (vaste collectie)

31 december 2022 - 31 december 2024

Als enige in glas gespecialiseerde museum in Nederland neemt het Nationaal Glasmuseum een unieke positie in. Het museum beheert een omvangrijke en veelzijdige collectie kunstnijverheid in glas en kristal, op basis waarvan het museum in staat is een representatief beeld te geven van het Nederlandse glas van circa 1880 tot heden. Binnen de hedendaagse beeldende kunst en vormgeving in glas speelt het Nationaal Glasmuseum Leerdam niet alleen een signalerende, maar ook een bewust initiërende rol.

De collectie van het museum is permanent te zien in het Transparant Depot. De bibliotheek is op aanvraag te raadplegen. Op de website van de Collectie Nederland is de gehele collectie online te raadplegen. Klik hier om de collectie te raadplegen.

Glaslab

De Glasblazerij is een creatief glaslaboratorium. Kunstenaars en ontwerpers experimenteren hier samen met onze glasblazers met glas. Daardoor ontstaan de meest onverwachte en bijzondere creaties. Wij zoeken altijd nieuw talent! Studenten en docenten van o.a. de Rietveld Academie, Design Academy, ArtEZ, Sint Lucas en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, zetten regelmatig bij ons hun eerste stappen in de wereld van het geblazen glas.

Gegevens

Begin:
31 december 2022
Einde:
31 december 2024
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.nationaalglasmuseum.nl/

Locatie

Nationaal Glas Museum
Leerdam, Nederland + Google Maps

Items voor de agenda of informatie over tentoonstellingen en glasgerelateerde evenementen via dit formulier doorgeven. De VvMG behoudt het recht om de informatie redactioneel te bewerken en bepaalt of het aangemelde evenement wordt opgenomen in de agenda.