Laden Evenementen

« Alle Evenementen

GlazenHuis Lommel (vaste collectie)

31 december 2022 - 31 december 2024

GlazenHuis is een modern glazen paviljoen waar het gloeit van de creativiteit. In het glasatelier blazen glaskunstenaars, designers en studenten bijna dagelijks hun ideeën leven in. Bewonder, beleef en blaas uit.

GlazenHuis in Lommel staat bekend als het Vlaams centrum voor hedendaagse glaskunst en heeft een uitstraling tot ver buiten de grenzen. Als een dynamische kunstinstelling, promoot het glas in al haar facetten en laat het zien dat glas kan zijn wat het wil zijn: een object of schilderij, brons of edelsteen, kunst of design, uniek of alledaags, kleurrijk of onzichtbaar.

GlazenHuis is een open huis voor de kunst, de kunstenaars en het publiek, dat artistieke ontmoetingen aanmoedigt en culturele uitwisselingen tussen kunstenaars van over heel de wereld bevordert. Hierbij staan haar tentoonstellingen en de verzameling en het beheer van de stedelijke glaskunstcollectie centraal. Beleef tijdens je museumbezoek de ambacht van het glasblazen. Via eeuwenoude technieken maken glaskunstenaars hier dagelijks unieke glazen kunstobjecten uit heet vloeibaar glas.

Gegevens

Begin:
31 december 2022
Einde:
31 december 2024
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://glazenhuis.be/

Locatie

GlazenHuis Lommel
Dorp 14b
Lommel, 3920 België
+ Google Maps

Items voor de agenda of informatie over tentoonstellingen en glasgerelateerde evenementen via dit formulier doorgeven. De VvMG behoudt het recht om de informatie redactioneel te bewerken en bepaalt of het aangemelde evenement wordt opgenomen in de agenda.