Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…

2 september 2023 @ 00:00 - 17 maart 2024 @ 17:00

21e eeuws glas uit de museumcollectie
Hoe ziet de wereld van het glas er vandaag de dag uit? Wat wordt er gemaakt en door wie? Het Nationaal Glasmuseum licht een tipje van de sluier op met werk gemaakt in de 21e eeuw uit de eigen collectie. Van het Hyacintglas van Menno Jonker en de Alleskan van Laura de Monchy tot aan de Ruimtekijker van Tara Woudenberg en de Vlinderkooi van Marc Mulders.
Kunstenaars en ontwerpers weten steeds vaker hun weg naar het glas te vinden. Zo is het materiaal ook in de beeldende kunst en design een rol gaan spelen, eventueel in combinatie met andere materialen. Wat er tegenwoordig met glas wordt gemaakt, is niet onder één noemer samen te vatten. De focus kan liggen op de esthetiek van het materiaal of het kan ergens over gaan, iets willen vertellen.

Gegevens

Begin:
2 september 2023 @ 00:00
Einde:
maart 17 @ 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
https://www.nationaalglasmuseum.nl

Locatie

Nationaal Glas Museum
Leerdam, Nederland + Google Maps

Items voor de agenda of informatie over tentoonstellingen en glasgerelateerde evenementen via dit formulier doorgeven. De VvMG behoudt het recht om de informatie redactioneel te bewerken en bepaalt of het aangemelde evenement wordt opgenomen in de agenda.