Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Nieuwsgierig, enthousiast en constant

14 oktober 2023 @ 00:00 - 24 januari 2024 @ 00:00

Lilly Ernsting (1930-2023) en haar man Kurt (1929-2011 wilden hun enthousiasme voor hedendaags glas delen, en interesse wekken voor deze bijzondere kunstvorm. Onophoudelijk, in ongeveer vijf decennia, had Lilly Ernsting een belangrijke collectie opgebouwd.

De wens om haar unieke collectie niet privé te houden, maar te laten delen met alle geïnteresseerden, bracht het echtpaar Ernsting ertoe om in 1996 het Glasmuseum en in 2006 het Glasdepot in Lette op te richten. Sindsdien is de centrale zorg van het museum het opsporen van nieuwe trends in de Duitse en internationale glaskunst en het promoten en tentoonstellen van jonge glaskunstenaars. Het Glasdepot biedt bezoekers de mogelijkheid om de complete, voortdurend groeiende glascollectie te bekijken.

Haar groeiende glascollectie onderging een drastische wending toen ze in 1985 de charismatische Nederlandse galeriehouder Jaap de Harder ontmoette: “Hij was een estheet in hart en nieren en introduceerde me in de wereld van het voelen en beschouwen van de schoonheid en kwaliteit van glaskunst: weg van functioneel glas, naar object- en beeldhouwglas,” zei ze later over hem. Toen hij in 1993 veel te jong overleed, nam Lilly Ernsting zijn nalatenschap over. Ze behield haar enthousiasme en ging door met het verzamelen van hedendaags internationaal glas. Ze werd hierin tot 2006 bijgestaan door de kunstenares Mieke Groot en tot op heden door de directeur van de Ernsting Stichting Alter Hof Herding, Dr. Ulrike Hoppe-Oehl.

Gegevens

Begin:
oktober 14 @ 00:00
Einde:
24 januari 2024 @ 00:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
http://www.glasmuseum-lette.de/ausstellung/aktuell/

Locatie

Glasmuseum Lette
Letter Berg 38
Coesfeld, D-48653 Duitsland
+ Google Maps

Items voor de agenda of informatie over tentoonstellingen en glasgerelateerde evenementen via dit formulier doorgeven. De VvMG behoudt het recht om de informatie redactioneel te bewerken en bepaalt of het aangemelde evenement wordt opgenomen in de agenda.