Laden Evenementen

« Alle Evenementen

The holy grail

29 oktober 2022 - 29 december 2023

Deze tentoonstelling ‘The Holy Grail’ toont hét geschrift voor glasblazers, de mystieke ontleding van glaskunsttechnieken en de ongekende rijkdom van de Lommelse glaskunstcollectie. Met de digitalisering van deze collectie wil zij haar schat aan kunstwerken onthullen. Kom en vind jouw Holy Grail.

Voor veel glasblazers is de Holy Grail het handgeschreven boek ‘Advanced Glassworking Techniques’ van Edward T. Schmid (US). Dit step-by-step handboek heeft al menig glasblazer ingewijd in diens zoektocht binnen de wonderlijke wereld van vloeibaar glas. Onze artist-in-residence Sam Aldridge (US) volgde stap voor stap de instructies van Schmid om basisvormen te blazen. Schmid ontleedde ook een aantal werken uit de glascollectie van Lommel om het geheime maakproces bloot te leggen. In zijn typerende tekenstijl schetst hij deze op de ramen van GlazenHuis.

 

Gegevens

Begin:
29 oktober 2022
Einde:
december 29
Evenement Categorie:
Site:
https://glazenhuis.be/tentoonstelling/winter-expo/

Locatie

GlazenHuis Lommel
Dorp 14b
Lommel, 3920 België
+ Google Maps

Items voor de agenda of informatie over tentoonstellingen en glasgerelateerde evenementen via dit formulier doorgeven. De VvMG behoudt het recht om de informatie redactioneel te bewerken en bepaalt of het aangemelde evenement wordt opgenomen in de agenda.