GLASdag en Algemene Leden Vergadering 16 April

Glasdag 16 April
Op zondag 16 April hebben we onze voorjaarsGLASdag/Algemene Leden Vergadering gehouden in Amersfoort.

De belangrijkste zaken van deze dag waren de formele agenda punten zoals het financiële verslag, de mededeling dat er nu officieel, sinds 2 weken, een nieuw bestuur van de Stichting Glaskunst is die een nieuwe expositie gaat voorbereiden in Kasteel de Cannenburch, begin 2024.
Tevens werd gememoreerd dat de atelier commissie weer 4 succesvolle atelier bezoeken heeft gehouden en hebben we aandacht besteed aan de eerste vrijwilliger dag die in Museum jan is gehouden. Het bestuur heeft het een en ander verteld over de voortgang en de plannen omtrent het ledenobject 2023 en de Bernardine de Neeveprijs die ook in 2024 georganiseerd gaat worden.
Hierna is het punt bestuur verkiezing behandelt en is, onder algemene goedkeuring van de ALV Jan Anne Schelling verkozen tot voorzitter en Ida Scheijgrond verkozen tot secretaris. Vervolgens werd door Jan Anne het woord gericht tot Rinus van Helden die aftrad als voorzitter maar wel in het bestuur blijft als algemeen bestuurslid.

Presentaties en bezoek aan het Musiom

Vervolgens zijn er presentaties gehouden door Oscar vd Linde, die het een en ander vertelde over zijn werk, de resultaten en invloeden van zijn door de VVMG beschikbaar gestelde stipendium hierop en Willem van Oijen die het een en ander vertelde over zijn werk.
In het komende nummer van GLAS kun je alvast een uitgebreider verslag lezen van deze dag.
Na afloop van deze bijeenkomst hebben we een bezoek gebracht aan het MUSIOM in Amersfoort waar Willem van Oijen een expositie had. Hier werden we getrakteerd op een mooie expositie en een drankje.

1a
1
2
3
4
5
6
7
8
9
previous arrow
next arrow
1a
1
2
3
4
5
6
7
8
9
previous arrow
next arrow
Shadow

Bent u nog geen lid maar is uw interesse gewekt?
Vanaf slechts € 66 per jaar wordt u nu lid van de Vereniging van Vrienden van Modern Glas, ontvangt u ons kwartaalblad én kunt u deelnemen aan al onze activiteiten.
Hier leest u meer over onze lidmaatschappen.