Ledenobject 1993

Kunstenaar Jens H. Pfeifer
Titel Sfere
Prijs fl 550,-
Oplage 28
Commissie Bestuur
Website Jens Pfeifer

Een sculpturale vorm van in de mal gesmolten glas, dat vervolgens gedeeltelijk geslepen en gepolijst is. De vorm van het object is te vergelijken met de vorm van fruit, oftewel gehalveerd fruit, een kom, schaal-sfere. In het midden zit een holling. De nu verlaten lege, ruwe, tedere verblijfplaats van de essentie (kern) correspondeert met de buitenzijde.

De beschouwer wordt met de tegengestelde texturen geconfronteerd: glad, ruw, strak, speels enzovoort. De ornamentiek die aan de buitenkant zit wordt echter door de matheid van het glas vrijwel onzichtbaar. Pas als men door de geslepen kant heenkijkt, kan men de kwetsbaarheid van de levende buitenkant zien en herkennen. De binnenkant wordt buitenkant en andersom. Deze drie aspecten – binnen, buiten en het spel tussen deze twee – hebben Jens Pfeifer geïnspireerd en tot dit resultaat gebracht.
Het is zeker niet zo, dat dit uitgangspunt voor iedereen duidelijk en herkenbaar blijft. Dit is ook niet de bedoeling. Het zou het object immers een vrij beperkt karakter geven en geen ruimte laten voor een eigen interpretatie of associatie.
En dit is een heel belangrijk aspect van het werk van Jens Pfeifer.

Bent u nog geen lid maar is uw interesse gewekt?
Vanaf slechts € 60 per jaar wordt u nu lid van de Vereniging van Vrienden van Modern Glas, ontvangt u ons kwartaalblad én kunt u deelnemen aan al onze activiteiten.
Hier leest u meer over onze lidmaatschappen.