Ledenobject 2010

Kunstenaar Katrin Maurer
Titel toktok
Prijs € 375
Oplage 45
Commissie Helene Besançon (Conservator Glasmuseum) , Nol de Groot (Eigenaar galerie Sous-Terre) en Richard Meitner (kunstenaar en ontwerper ledenobject 2008)
Website Katrin Maurer

Katrin over het ledenobject:
‘Het ledenobjekt dit jaar te ontwerpen en maken was voor mij een uitdaging. Meestal verwerk ik in mijn objecten een aantal vormen die op de een of andere manier een verbinding maken of zoeken. Met dit project wilde ik het idee van communiceren tussen twee of meerdere individuen in een vorm, een object samenbrengen. Ongetwijfeld ontstaat door zo’n ‘versmeltende’ vorm, in dit geval een soort groeiend communicatiegereedschap – ook het idee van een ‘Selbstgespraech’ (zelfgesprek). Ik heb gekozen om de vorm in was te modelleren en in de verloren wastechniek uit te voeren. Door het kleurloze, semi-transparante glas ontstaat er een contrastrijk samenspel van oplichtende vorm en negatieve ruimte.’

Bent u nog geen lid maar is uw interesse gewekt?
Vanaf slechts € 66 per jaar wordt u nu lid van de Vereniging van Vrienden van Modern Glas, ontvangt u ons kwartaalblad én kunt u deelnemen aan al onze activiteiten.
Hier leest u meer over onze lidmaatschappen.