Ledenobject 2015

Kunstenaar Krista Israel
Titel Klatergoud
Prijs € 400,-
Oplage 37
Commissie Chris Barské, Gallery Chrisart Den Haag , Nicole Brüderle Conservator Glas van het Rijksmuseum en Esther Jiskoot , ontwerper van het Ledenobject 2013
Website Krista Israel

Krista Israel is de ontwerper van het Ledenobject 2015.
Het object genaamd Klatergoud bestaat uit twee delen. De omvang van de appel is (lxbxh) 7.5 x 9 x 10 cm en de omvang van de ‘hap’ is 6.5 x 4.5 x 2.5 cm.

De commissie vindt dat het object opvalt door de eigentijdse vormgeving, het gebruik van diverse technieken en materialen. Omdat deze appel verschillende vragen en een veelheid aan associaties oproept. Krista Israel trekt de appel weg uit zijn alledaagsheid, onschuld en puurheid.

De commissie vindt het knap dat Krista Israel in dit ogenschijnlijk onschuldige object zoveel lagen en referenties, naar zowel oude als nieuwe tijden, weet samen te brengen. En ziet het mysterieuze ontbrekende stukje uit de appel als een bijzondere extra uitnodiging om daar je eigen vragen en fantasie de vrije loop over te laten gaan.

Bent u nog geen lid maar is uw interesse gewekt?
Vanaf slechts € 66 per jaar wordt u nu lid van de Vereniging van Vrienden van Modern Glas, ontvangt u ons kwartaalblad én kunt u deelnemen aan al onze activiteiten.
Hier leest u meer over onze lidmaatschappen.