Ledenobject 2020

Kunstenaar Anna Gray
Titel Spiegelende Perceptie
Techniek Geblazen glas
Prijs € 450,-
Oplage
Commissie Bestuur
Website annagray

Het VVMG bestuur heeft uit de 15 inzendingen van een ontwerp voor het ledenobject 2020, die allen van hoog niveau waren, unaniem één ontwerp gekozen: ‘Spiegelende Perceptie’ van Anna Gray.
Ondanks de Covid 19 pandemie is het Anna Gray gelukt dit ontwerp te realiseren.

Spiegelende Perceptie
Uitgangspunt voor deze sculptuur, bestaande uit drie geblazen bollen, komt voort uit haar fascinatie voor de schoonheid en complexiteit van de fysica.
Anna: ‘Onze schat aan wetenschappelijke kennis is gigantisch maar de dingen die we (nog) niet weten is vele malen groter. Die onwetendheid intrigeert me. De organische vorm die zich door de drie transparante sferen ‘beweegt’ is geïnspireerd op biologische en fysische structuren. De spiegeling in het kunstwerk bevraagt zowel onze kennis, van binnen, als onze perceptie van de wereld om ons heen’.

Klik op de foto’s voor een vergroting van het object

U kunt het ledenobject ‘live’ zien in Museum Jan – Amstelveen en het Nationaal Glasmuseum Leerdam.

U kunt het het object bestellen via het onderstaande formulier, door op de link te klikken. De inschrijving voor het ledenobject 2020 is verlengd tot 31 maart 2021.

Bestellen ledenobject >>

Formulier kan digitaal ingevuld worden

Voor meer informatie over Anna Gray,
zie Glasmagazine 3 – 2020

Bent u nog geen lid maar is uw interesse gewekt?
Vanaf slechts € 60 per jaar wordt u nu lid van de Vereniging van Vrienden van Modern Glas, ontvangt u ons kwartaalblad én kunt u deelnemen aan al onze activiteiten.
Hier leest u meer over onze lidmaatschappen.