Ledenobject 2021

Frank van den Ham – De Dagen

Set van een blank en een mat gestraalde sculptuur of een zwarte en een mat gestraalde sculptuur.

Kunstenaar Frank van den Ham
Titel De Dagen
Prijs € 425,- (per set)
Oplage 20 +2 t.b.v. de VVMG
Commissie Bestuur
Website www.frankvandenham.nl

Ledenobject Lustrumjaar 2021

Het VVMG bestuur, aangevuld met twee externe deskundigen, heeft uit de 16 inzendingen voor het ledenobject in het lustrumjaar 2021, die allen van hoog niveau waren, gekozen voor het ontwerp ‘De Dagen’ van Frank van den Ham.
De gevouwen kommen getuigen van een hoog technisch niveau.
In dit ontwerp wordt expliciet verwezen naar het 35 jarig bestaan van de vereniging.

De Dagen
Over het uitgangspunt voor deze tweedelige sculptuur, zegt Frank het volgende:
In dit object wil ik een paar van de eindeloze mogelijkheden in glas laten zien, en met behulp van verschillende technieken de zeggingskracht van glas benadrukken. Bij de uitvoering van ‘De Dagen’ was het idee om gelijke vormen die door kleur, transparantie, glans of matheid een verschillend karakter krijgen samen te voegen tot een object.
Voor dit object leek het me niet meer dan gepast dat elke vorm van precies 35 glasparels is voorzien. Belangrijk vind ik ook dat ermee ‘gespeeld’ kan worden. Positionering, staand of liggend, voor of achter, schuin of strak in het gelid; het object kan meedoen in de stemming van het moment’.

Over de kunstenaar
De ontwerper en uitvoerend kunstenaar Frank van den Ham (Amsterdam 1952) is al bijna 40 jaar aan het werk met glas. Als autodidact is hij ondertussen een superexpert geworden in fusing en slumping van glas.

De presentatie van Frank op de ALV kunt u hier nog bekijken!

Bent u nog geen lid maar is uw interesse gewekt?
Vanaf slechts € 66 per jaar wordt u nu lid van de Vereniging van Vrienden van Modern Glas, ontvangt u ons kwartaalblad én kunt u deelnemen aan al onze activiteiten.
Hier leest u meer over onze lidmaatschappen.