Ledenobject 2016

Kunstenaar Hans van Bentem
Titel Eye en Tongue
Prijs € 400,- (Per stuk)
Oplage Eye 19 en Tongue 14
Commissie Titus M. Eliëns, , Matisse Etienne , Barbara Nanning.
Website Hans van Bentem

In verband met het jubileumjaar zijn 2 ledenobjecten ontworpen door Hans van Bentum.

De sculpturen die Hans van Bentem heeft ontworpen, verbeelden twee van onze zintuigen: zien en proeven. Deze twee zintuigen, door Van Bentem ‘Eye’ en ‘Tongue’ genoemd, zijn door de kunstenaar op een zilveren voetstuk geplaatst van in de vorm geblazen glas, waarmee hij laat zien hoe belangrijk zij zijn voor ons dagelijks functioneren.
De vormentaal van deze objecten is een terugkerend thema in zijn werk en geeft de beschouwer veel stof tot nadenken.
Wie in ‘Eye’ een oog wil zien, krijgt wat hij verlangt. Hij die zijn fantasie de vrije loop wil laten, wordt evenmin teleurgesteld.
Zien, horen, voelen, ruiken en proeven, het zijn deze vijf zintuigen waarop het werk van Van Bentem constant een beroep doet.
Hij had geen beter ontwerp voor een ledenobject kunnen bedenken!
Dat zegt de adviescommissie bestaande uit Titus M. Eliëns, kunsthistoricus en voormalig hoofd collecties bij het Gemeentemuseum Den Haag en hoogleraar Industriële Vormgeving aan de Universiteit Leiden en Matisse Etienne van Galerie Etienne in Oisterwijk en Barbara Nanning, ontwerper van het ledenobject 2014.
Eye afmetingen 19,5 cm breed en 32,5 cm hoog.
Tongue afmetingen 17 cm breed en 51 cm hoog.

Bent u nog geen lid maar is uw interesse gewekt?
Vanaf slechts € 66 per jaar wordt u nu lid van de Vereniging van Vrienden van Modern Glas, ontvangt u ons kwartaalblad én kunt u deelnemen aan al onze activiteiten.
Hier leest u meer over onze lidmaatschappen.