Vereniging Vrienden van Modern Glas

De Vereniging van Vrienden van Modern Glas (VVMG) is een vrijwilligersvereniging die zich inzet om glaskunst te vieren, promoten en bevorderen. VVMG is opgericht in 1986 met het doel: het wekken van belangstelling voor modern en hedendaagse glaskunst, het stimuleren en ondersteunen van eigentijdse ontwikkelingen in de glaskunst.

Met circa 900 leden is VVMG al bijna 35 jaar de grootste vereniging van liefhebbers van modern glas in Nederland en België. Onze leden zijn verzamelaars, kunstenaars, maar ook galeriehouders en musea. Wij zijn een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI – KVK: 40411751) en ons bankrekeningnummer is ING 490504. Het fiscaal nr van onze vereniging is 8053.41.079

De vereniging organiseert gedurende het jaar diverse activiteiten voor onze leden: zo publiceert de vereniging o.a. het kwartaalblad ‘GLAS – Magazine voor Glaskunst’, wordt elke drie jaar de Bernardine de Neeveprijs uitgereikt.
Er vinden jaarlijks atelierbezoeken plaats. Daarnaast verzorgen we elk jaar een ledenobject gemaakt door een bekende kunstenaar, exclusief voor onze leden aan te kopen.
Verder vindt er tweemaal per jaar een Algemene ledenvergadering / ledendag plaats. Informatie hierover vindt je op de pagina Nieuws en documenten.
Bent u benieuwd welke activiteiten de Vereniging in de aankomende maanden organiseert?
Lees meer >>

Om de doelstellingen te realiseren werkt de vereniging samen met anderen.
Met het Nationaal Glasmuseum is een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Leden die het museum een warm hart toedragen kunnen beschermer worden. Lees verder >>

Organisatie

VVMG is een ANBI die volledig afhankelijk is van de grote inzet van onze bestuursleden en actieve vrijwilligers. Een overzicht van onze organisatie vindt u hier.

Lidmaatschappen

Vanaf slechts € 66,- per jaar wordt u nu lid van de Vereniging van Vrienden van Modern Glas en ontvangt u niet alleen ons kwartaalblad maar kunt u ook deelnemen aan al onze activiteiten. Voor studenten en bedrijfsleden zijn er aangepaste tarieven.

Bestuurlijke documenten

Hier vindt u alle bestuurlijke documenten: het beleidsplan(= strategisch plan), huishoudelijk reglement, de AVG privacy verklaring en financiële documenten.

Links naar onze leden

Bent u op zoek naar een glas kunstenaar voor uitvoering van een kunstwerk of een galerie met glaskunst? In het overzicht van links naar leden vindt u ongetwijfeld waar u naar op zoek bent.
Naast vele verzamelaars en geïnteresseerden bestaat ons ledenbestand ook uit vele kunstenaars, galeries, opleidingsinstituten en musea.

Bernardine de Neeve prijs

Deze prijs is mogelijk gemaakt door en wordt beschouwd als eerbetoon aan de naamgever: Bernardine de Neeve, oud-hoofdconservator van Museum Boijmans van Beuningen en mede-oprichter van VVMG.
Het is een stimuleringsprijs voor glaskunstenaars die elke 3 jaar wordt uitgereikt.
Lees meer >>

AVG

Op 25 mei 2018 is de privacywetgeving veranderd en is de Algemene Verordening Gegevens- bescherming van kracht geworden. Wij hebben ons beleid hierop aangepast.
Voor ons privacybeleid: Privacyverklaring VVMG 2018
Hier kunt u lezen hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

Bent u nog geen lid maar is uw interesse gewekt?
Vanaf slechts € 66 per jaar wordt u nu lid van de Vereniging van Vrienden van Modern Glas, ontvangt u ons kwartaalblad én kunt u deelnemen aan al onze activiteiten.
Hier leest u meer over onze lidmaatschappen.