Ledenobject 2018 a

Kunstenaar Sylvie Vandenhoucke
Titel zeezicht
Prijs € 495
Oplage 7
Commissie Bestuur
Website www.sylvievandenhoucke.com

Het voorstel voor het ledenobject van Sylvie Vandenhoucke (BE, 1969) uit Tienen (BE) ligt besloten in de traditie waarin kunstenaars het idee van de ansichtkaart inzetten voor het democratiseren van kunstwerken door middel van het vervaardigen van een multiple.

“Ik koos ervoor om binnen dit format dicht bij mijn reguliere werk aan te sluiten. Inherent aan mijn artistieke praktijk zijn enerzijds een grondige analyse van de subtiele optische veranderingen van oppervlakken en materialen door licht en ruimte en systematische, repetitief opgezette strategieën anderzijds. Het object voor de leden is opgebouwd uit honderden kleine elementen in pâte de verre die met veel precisie gestookt werden om de nuances in transparantie te verkrijgen. Bij aanvang kies ik een strategie om deze elementen in een bepaalde constellatie te organiseren. In Zeezicht ontstaat een abstract ‘landschap’ door kleine plaatjes glas te ordenen vanuit een horizontale lijn. De intensiteit van het licht dat op het glas invalt, bepaalt hoe de kleur van het werk wordt waargenomen.”

Het object van Sylvie Vandenhoucke is 16,5 x 22.5 cm en is 4 cm breed.
Om het glasgedeelte is een houten lijst aangebracht. Het werk kan staan of opgehangen worden.

Bent u nog geen lid maar is uw interesse gewekt?
Vanaf slechts € 66 per jaar wordt u nu lid van de Vereniging van Vrienden van Modern Glas, ontvangt u ons kwartaalblad én kunt u deelnemen aan al onze activiteiten.
Hier leest u meer over onze lidmaatschappen.