BERNARDINE DE NEEVE-PRIJS 2024

OPROEP VOOR AANMELDINGEN

 

 

Verbinding is het symbool waarmee de kunstwereld haar kracht kan laten zien

In het voorjaar van 2025 wordt voor de tiende keer de Bernardine de Neeve-prijs van de Vereniging van Vrienden van Modern Glas (VVMG) uitgereikt. De Bernardine de Neeve prijs is in Nederland de enige grote prijs die eens in de drie jaar wordt uitgereikt. Kunstenaars die glas gebruiken in hun kunst kunnen meedingen naar deze prestigieuze prijs.

Procedure
Belangstellende kunstenaars, ongeacht leeftijd, kunnen een fotoselectie van maximaal acht werken opsturen, voorzien van een beschrijving, een cv en een motivatie waarom voor het materiaal glas is gekozen. Adresseer de inzending aan de vertegenwoordiger van het bestuur van de VVMG: Ida Scheijgrond, ida.scheijgrond@gmail.com

Zet in de bestandsnaam van ALLE foto’s je eigen naam + de titel van het werk. Het materiaal bij voorkeur verzenden met WeTransfer. De complete inzending moet uiterlijk 1 augustus 2024 om 23.00 uur binnen zijn.

Selectie
Uit de inzendingen zal een selectie van ongeveer 20 deelnemers worden gemaakt, die hun werk kunnen tonen op de speciale expositie “Een meeslepende kakofonie” tijdens Glasrijk Tubbergen, welke wordt georganiseerd in de periode 3 t/m 6 oktober 2024. Voor de geselecteerde kunstenaars is totaal € 2.500, beschikbaar (reis-/onkosten), die onder de deelnemende kunstenaars zal worden verdeeld. Tijdens deze tentoonstelling selecteert de jury maximaal drie genomineerden om nieuw werk te maken voor de definitieve keuze. De genomineerden krijgen ieder een bijdrage van € 2.000,- voor het maken van dat werk.

Genomineerden

In het voorjaar van 2025 presenteren de genomineerden zich met dit nieuwe werk, aangevuld met oudere/bestaande werken, in het Nationaal Glasmuseum Leerdam.
Tijdens die tentoonstelling wijst de jury de winnaar van de 10e Bernardine de Neeve-prijs aan.

De winnaar ontvangt een cheque van € 5.000,-

Selectie, nominaties en prijsuitreiking worden gepubliceerd in GLAS magazine over glaskunst.

De jury
De inzendingen worden beoordeeld, onder voorzitterschap van Han de Kluijver (architect, glaskunstenaar), door een jury die verder bestaat uit:
• Titia Felderhof
• Myriam Knol
• Barbara Nanning
De Secretaris van de jury is Piet Augustijn (eindredacteur Glas).