Ledenobject 2018-c

Kunstenaar Marjan Smit
Titel z.t.
Prijs € 450,-
Oplage 4
Commissie Bestuur
Website Marjan Smit

Uitbundig, kleurrijk en vol levenslust.
De etsen en glasobjecten van Marjan Smit (Amersfoort, 1958) uit Eindhoven vragen om een glimlach. Inspiratie vindt ze in kastelen, oude industriegebouwen, havens, kranen en schepen. Ze is meer dan 30 jaar actief als graficus (droge naald kleuretsen) en sinds een kleine 15 jaar ook als glaskunstenaar.

De laatste jaren zijn de inlays in het werk erg veranderd. Voorheen waren het gegoten stukjes glas die met koper en koperdraad tot een los figuurtje werden gemaakt. Nu maakt Marjan van glasstaven figuurtjes in de vorm van amoebes, plankton, kwalletjes en zeepaardjes aan de brander.
Deze aanpak is ook gevolgd voor het object voor de leden.

De vormen van de objecten zijn ongeveer hetzelfde, maar de kleurschakeringen zijn bij ieder stuk een beetje anders. Die ontstaan omdat het gekleurde glasmeel in de gietstroom wordt gestrooid op het moment dat de lepel kantelt en het vloeibare glas in de zandmal stroomt. De onderkant van het object wordt met een diamantzaag gezaagd en daarna net zolang gepolijst tot er een super gladde, transparante bodem ontstaat. Goed voor de lichtinval en de stabiliteit.
Het object van Marjan Smit heeft een omvang van 31 x 26 x 4 cm

Bent u nog geen lid maar is uw interesse gewekt?
Vanaf slechts € 66 per jaar wordt u nu lid van de Vereniging van Vrienden van Modern Glas, ontvangt u ons kwartaalblad én kunt u deelnemen aan al onze activiteiten.
Hier leest u meer over onze lidmaatschappen.