Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ernsting stichting, Alter Hof Herding Depot

1 september 2023 @ 00:00 - 31 december 2024 @ 00:00

In het voorjaar van 2006 openden de familie Ernsting het glasdepot in Coesfeld-Lette. Sindsdien kunnen bezoekers de complete glascollectie bekijken. In het Duitse museumlandschap blijft het glasdepot uitzonderlijk en uniek.
In de afgelopen decennia van museumverzamelen is de voorraad glaskunstwerken enorm gegroeid. Momenteel omvat de collectie meer dan 2000 werken. Alle technieken, zowel autonome als toegepaste objecten, zowel miniaturen als monumentale werken zijn vertegenwoordigd, evenals kunstenaars uit heel Europa en uit verre landen.
In 2012 leidde het actieve verzamelen van Lilly Ernsting ertoe dat de Alte Tenne naast het glasmuseum in de Alter Hof Herding aan de overkant van de straat ook een depot werd. Objecten uit de jaren 1970 tot 2003 zijn te zien in vitrines in het glasmuseum, terwijl de objecten vanaf de aankoop in 2004 worden tentoongesteld in het glasdepot in het Höltingshof
Grote glazen vitrines, speciaal ingericht om de glazen objecten op twee niveaus te huisvesten, verwelkomen de bezoeker. De chronologische volgorde van de vitrines is systematisch. Sinds 2006 hebben de nieuw verworven glasobjecten een thuis in het depot. Van tijd tot tijd verhuizen ze naar het Glasmuseum, waar ze op een geënsceneerde manier worden tentoongesteld, in tegenstelling tot hun sobere locatie in het glasdepot.

Gegevens

Begin:
1 september 2023 @ 00:00
Einde:
december 31 @ 00:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,
Site:
http://www.glasmuseum-lette.de/en/glass-depot-hoeltingshof/

Locatie

Glasmuseum Lette
Letter Berg 38
Coesfeld, D-48653 Duitsland
+ Google Maps

Items voor de agenda of informatie over tentoonstellingen en glasgerelateerde evenementen via dit formulier doorgeven. De VvMG behoudt het recht om de informatie redactioneel te bewerken en bepaalt of het aangemelde evenement wordt opgenomen in de agenda.