Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwe aanwinsten 2023

januari 18 @ 00:00 - juni 2 @ 00:00

Ook het afgelopen jaar hebben we in de Duitse en internationale glascene hoog en laag gezocht naar spannende glaskunst om de collectie van de Ernsting Foundation te verrijken. Onze reizen naar tentoonstellingen, beurzen, galerieën en kunstenaarsateliers waren een groot succes, want de glaskunst die we daar aantroffen barstte van de creativiteit en professionaliteit. We kregen een kleurrijk en breed palet van uiteenlopende werken te zien, van polychroom tot puristisch, van fragiel tot compact, van verfrissend grillig tot maatschappijkritisch, van levendige vertelkunst tot serene esthetiek.

Tussen deze juweeltjes ontdekten we twee bekroonde oeuvres: In de gerenommeerde Galerie Handwerk in München maakten we kennis met het werk van onder andere de zeer jonge, extreem getalenteerde Anna Martinková uit Tsjechië. Ze werd in 2001 in Praag geboren en studeert momenteel nog aan de Academie voor Kunst, Architectuur en Design in die stad. Wij zijn duidelijk niet de enigen die onder de indruk zijn van de heldere en toch buitengewone geometrie van haar ontwerptaal, want onlangs werd ze bekroond met de hoog aangeschreven “Czech International Student Design 2023 – Outstanding Student Design Award” voor haar werk “Heilig water font”. Het is gemaakt van gegoten, precies geslepen en gepolijst glas en stelt een wijwatervont voor, zoals de titel al aangeeft, maar de vorm is atypisch en weerspiegelt de ongebruikelijke plattegrond van de barokke gotische kapel St. Anne in de Tsjechische stad Panenské Břežany. Anna Martinková brengt hier niet alleen een eerbetoon aan de eigenzinnige architectuur van de Boheemse barokgotiek, maar bewandelt ook behendig de grens tussen beeldende en toegepaste kunst.

Gegevens

Begin:
januari 18 @ 00:00
Einde:
juni 2 @ 00:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,
Site:
http://www.glasmuseum-lette.de/en/exhibition/current/

Locatie

Glasmuseum Lette
Letter Berg 38
Coesfeld, D-48653 Duitsland
+ Google Maps

Items voor de agenda of informatie over tentoonstellingen en glasgerelateerde evenementen via dit formulier doorgeven. De VvMG behoudt het recht om de informatie redactioneel te bewerken en bepaalt of het aangemelde evenement wordt opgenomen in de agenda.