Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Voor de Vlam. Glasinstrumentmaker Edwin Dieperink

januari 13 @ 00:00 - juni 23 @ 00:00

De tentoonstelling ‘Voor de Vlam’ in het Nationaal Glasmuseum is een eerbetoon aan het vakmanschap van glasinstrumentmaker Edwin Dieperink. De vakmensen achter de werken van kunstenaars en ontwerpers krijgen vaak weinig aandacht. Terwijl zonder hun technische kennis, inventiviteit, doorzettingsvermogen en luisterend oor de vertaalslag van een ogenschijnlijk onhaalbaar idee naar de uitvoering nooit tot stand was gekomen. In zijn ruim 50 jaar als glasinstrumentmaker heeft Dieperink veel samengewerkt met kunstenaars en ontwerpers uit verschillende disciplines
‘Voor de Vlam’ toont werk, uitgevoerd door Dieperink, van onder meer Evert Nijland, Esther Jiskoot, Richard Meitner, Regula Maria Müller, Menno Jonker, Mieke Groot en Melvin Anderson. Het is een multidisciplinaire tentoonstelling met autonome kunst, design, toegepaste kunst en sieraden.

Gegevens

Begin:
januari 13 @ 00:00
Einde:
juni 23 @ 00:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
https://www.nationaalglasmuseum.nl/agenda/2024/voor-de-vlam/

Locatie

Nationaal Glas Museum
Leerdam, Nederland + Google Maps

Items voor de agenda of informatie over tentoonstellingen en glasgerelateerde evenementen via dit formulier doorgeven. De VvMG behoudt het recht om de informatie redactioneel te bewerken en bepaalt of het aangemelde evenement wordt opgenomen in de agenda.