Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Roosen & Guests

11 november 2023 @ 00:00 - 14 april 2024 @ 00:00

Dit najaar neemt Maria Roosen Kasteel het Nijenhuis in Heino / Wijhe over. Hierbij nodigt ze kunstenaars van diverse leeftijden en achtergronden uit om samen met haar de ruimtes en omgeving van het kasteel in een nieuw daglicht te stellen. Haar hele carrière werkt Roosen al met andere makers, zoals glasblazers, samen om haar werken van glas, textiel of hout te realiseren. Iets wat ze zelf omschrijft als de 1+1=3 formule – samen wordt het altijd beter. Bij de selectie heeft Roosen bewust zowel naar jonge makers als naar generatiegenoten gekeken; wederzijdse inspiratie vormt de basis.
In de kunstwereld is er de laatste jaren steeds meer aandacht voor meerstemmigheid en collectiviteit, als tegenhanger van onze sterk geïndividualiseerde en geprivatiseerde westerse maatschappij. Makers lijken steeds meer te zoeken naar hoe je elkaar kunt versterken en het idee van de kunstenaar als alleenstaand genie is allang achterhaald. Roosen & Guests laat zien wat collectiviteit kan betekenen, hoe je samen sterk kunt staan, maar ook dat kunst altijd in beweging is en reageert op haar omgeving.

Gegevens

Begin:
november 11 @ 00:00
Einde:
14 april 2024 @ 00:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://www.museumdefundatie.nl/nl/roosen-guests/

Locatie

Kasteel het Nijenhuis
't Nijenhuis 10
Heino, 8131 RD Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0572 388188
Bekijk de site van Locatie

Items voor de agenda of informatie over tentoonstellingen en glasgerelateerde evenementen via dit formulier doorgeven. De VvMG behoudt het recht om de informatie redactioneel te bewerken en bepaalt of het aangemelde evenement wordt opgenomen in de agenda.